Wednesday, August 10, 2011

sancocho

Sancocho muy de nuestra tierra,  hay algo particular que quiero mencionar con respecto al sancocho, la ciudad donde yo naci, Monteria-Cordoba tiene un clima muy caliente y somos parte de la costa y costeno que se respete toma sancocho casi todos los dias, asi que no hay que esperar que el clima cambie para tomarte unas buenas sopas, se los comento por que un dia quise invitar a unos amigos a un buen sancocho y me dijeron que no tomaban sopas en el verano, me rei, pero aprendi que muchas comidas van con el clima, pero para mi, eso no cuenta, comer lo que te gusta en el tiempo que desees es lo mas placentero que puedes hacer, asi que los invito a preparar unas buenas sopas o sancocho en el tiempo que deseen, se acompana con arroz blanco y un aguactatico, sabe mas rico !!

Sancocho, there is no real translation for it, is truly Colombian.  There is something specific I would like to say about Sancocho.  The city I was born in, Monteria-Cordoba, has a very hot climate.  It is on the coast and we consider ourselves "Costeños," or coastals.  Any Costeño who wants to be respected eats Sancocho almost every day!  So you don't have to wait until it gets colder to serve this soup.  I mention this because one day I invited some friends over for a Sancocho and they told me "soup in the summer!"  I laughed, but learned that there are meals that go best with certain weather.  But for me this deosn't count, because I believe youshould eat what you want when you want, so Invite you to try soup any time of year.  It is best with white rice and some avocado.  It tastes great!

2 comments:

  1. This looks delicious! Is the white piece a potato? What are the yellow pieces?

    ReplyDelete
  2. Wow.... esto se ve demasiado delicioso !!! Solo imagino colocarle medio limon y tomarmelo todo todito (jajajaj)
    Thanks for commenting in my blog ;)
    Have a great Thursday !
    ~Maria Elena~
    http://mariaelenaworld.blogspot.com/

    ReplyDelete